Educatie - NiteNITE
Sluit
Sluit

Bevraag je vooroordelen en stap uit je comfortzone

Je verwonderen en leren tegelijk: het kan met theater. Het mooie is dat je daardoor je eigen vooroordelen bij kan stellen en uit je comfortzone kan stappen.

Educatie bij NITE en Club Guy & Roni

Laten we het geen leren noemen, maar meedoen, uitwisselen en erbij horen. Dat kan bij ons binnen en buiten school. Van rondleiding tot workshop en van zelf een voorstelling maken tot het bezoeken van een theatrale inleiding; samen toveren we jongeren om tot theaterfans.

“Een beweging starten is een energieke vorm van samenwerken. Het past bij onze ambitie. Wat we te vertellen hebben gaat over hoe ons werk tot stand komt, over onze waarden en overtuigingen, over waarom we theater maken.” – Guy Weizman, artistiek directeur NITE + Club Guy & Roni 

Bijna al onze voorstellingen zijn geschikt voor leerlingen

Onze makers werken bewust aan voorstellingen waarbij je klas van het begin tot het eind op het puntje van de stoel zit. Per jaar zijn er zo’n vier of vijf reizende producties en een special (zoals Weekend Break Festival), waar je uit kan kiezen.


Educatie binnen school

Per voorstelling is er een leeftijdsadvies, een kijkwijzer en een apart programma dat leerlingen voorbereidt op het bezoek, vaak aangevuld met een inleiding die je zelf van tevoren in de klas kan organiseren.

Bekijk het aanbod per voorstelling.

 

Voorstellingen op school

We maken ook voorstellingen die we op school kunnen komen spelen. Zo komen we nog dichter bij de leefwereld van leerlingen.

Nieuwsgierig? Neem contact op met Anouk Rutten.

 

 

 

 

 

Educatie buiten school

Leerlingen die graag meer willen weten of in hun vrije tijd mee willen doen aan workshops en lessen in dans, bewegen, spel en maken, zijn van harte welkom bij Club NITE.

Bekijk het aanbod en doe mee.

 

 

 

 

 

Losse workshops

Een workshop aanvragen over een specifiek thema? Daar maken we graag tijd voor. Vul onderstaand formulier in en deel je idee!

 

 

 

 

 

Doe een aanvraag

Waarom educatie zo belangrijk is

De ontmoeting en aansluiting tussen het onderwijs en de kunstvorm theater is essentieel in je ontwikkeling tot een zelfdenkend, kritisch mens. Of je nu jong bent of oud; iedereen heeft het recht om eens naar een voorstelling te gaan. Dat is zo belangrijk, omdat je je eigen verhaal kan vertellen en kan luisteren naar anderen. Alles om een voorstelling heen is een plek waar je op een veilige en gelijkwaardige manier met elkaar in gesprek kan gaan over allerlei onderwerpen.

Zo inspireer je elkaar, makers en vreemden, die anders jouw verhaal nooit zouden hebben gekend. Het vergroot dus je eigen wereld en die van de mensen die misschien niet op jou lijken.

Voor (onderwijs)professionals

Het liefst werken we samen aan nog betere educatieplannen. Heb je ideeën of vragen? Laat het ons weten! Neem contact op met Anouk Rutten, ons Hoofd Educatie, via anouk@nite.nl

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn?

Nooit meer iets missen
Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.