Vacature hoofd educatie - NiteNITE
Sluit
Sluit

Vacature hoofd educatie

NITE en Club Guy & Roni zoeken een Hoofd Educatie, voor 32 tot 40 uur per week.

WIE ZIJN WE?

Wij zijn dansgezelschap Club Guy & Roni en theatergezelschap NITE. Samen vormen we het grootste interdisciplinaire theaterhuis van Nederland. We laten alle disciplines samenwerken en komen hierdoor tot een nieuwe theatertaal.

Openheid, innovatie, zorgzaamheid en professionaliteit zijn de kernwaardes van onze organisatiecultuur. Hiermee maken we onze ambities waar. We bouwen aan een organisatie die de kracht van diversiteit gebruikt om samen betere resultaten te halen. Een organisatie waar iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Vanzelfsprekend onderschrijven wij de Code Diversiteit & Inclusie.

 

WIE ZOEKEN WE?

HOOFD EDUCATIE
32 – 40 uur
** voor deze functie vragen we een VOG Onderwijs **

DIT GA JE DOEN:

De afdeling educatie van NITE en Club Guy & Roni bestaat uit een team van twee medewerkers en een afdelingshoofd die zijn gespecialiseerd in educatie, participatie en inclusie. De afdeling werkt nauw samen met de afdeling marketing. Samen zijn beide afdelingen verantwoordelijk voor alle publieksuitingen en publieksactiviteiten.

De ambitie voor de komende jaren is dat NITE structureel zichtbaar wordt binnen het middelbaar onderwijs in Noord Nederland met voorstellingen, projecten en workshops. We willen alle schoolgaande jongeren bereiken en inspireren met de mogelijkheden die theater en dans bieden. Aan deze ambitie ga jij gaan bouwen.

Naast deze groeiambitie ontwikkelt de afdeling educatieve programma’s rondom de voorstellingen die gemaakt worden binnen het gezelschap. Deze programma’s vinden plaats in ons eigen theater, op scholen en op tournee in theaters waar we te gast zijn. Er is een uitgebreid 2join programma, waarbij ons publiek kan deelnemen en actief betrokken wordt bij de activiteiten in ons huis, zoals workshops, maakdagen, rondleidingen, repetitiebezoeken en wekelijkse lessen. Samen met onze culturele partner in de Kunstwerf (o.a. de Noorderlingen, het Houten Huis, Jonge Harten, Theater de Steeg) bouwen we aan een community van jongeren die actief kunnen participeren in de podiumkunsten.

Ons nieuwkomersplatform Bab Ad-daar valt onder de afdeling educatie. Deelnemers van Bab Ad-daar maken contextprogramma’s, repeteren elk weekend in ons eigen theater en bestaat uit een enthousiaste en betrokken groep van jonge vrijwilligers en medewerkers. Ook zijn we een structurele samenwerking aangegaan met het Zorginnovatieforum, waarmee we dove en slechthorenden en autistische jongeren op actieve wijze betrekken bij het werk dat we maken.

Voor al deze activiteiten zoeken we iemand die een kei is in het betrekken van nieuwe doelgroepen, het contacten leggen en onderhouden met scholen en docenten, het omgaan met jongeren en jongvolwassenen en het op de kaart zetten van de educatie binnen het gezelschap. Samen met het artistieke team ontwikkel je programma’s voor jongeren. Daarnaast vind je het leuk om het gezelschap te representeren naar buiten toe en netwerken op te zetten van cultuurprofessionals, docenten en scholen. Als hoofd educatie neem je zitting in het MT en neem je actief deel in de lange termijn beleidsontwikkeling en zal je op inspirerende wijze je visie uitdragen en coachend leidinggeven aan een team van vaste medewerkers en freelancers.

 

JOUW PROFIEL

 • Kennis van de professionele theatersector;
 • Goede ingangen en contacten hebben binnen het onderwijs (VO, MBO, HBO, WO);
 • Goed netwerk van (educatie)makers, theater/dansdocenten;
 • Inclusie als speerpunt binnen het educatiebeleid kunnen inzetten;
 • Creativiteit, eigenheid en nieuwsgierigheid;
 • Flexibel zijn en in oplossingen kunnen denken;
 • Een zichtbaar en benaderbaar gezicht van de afdeling educatie zijn, binnen en buiten de eigen organisatie.*

*Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

JOUW WERKZAAMHEDEN

 • De koppeling maken tussen het aanbod van NITE (NNT en CLUB) en de wensen en mogelijkheden van het onderwijs (VO, MBO, HBO, WO);
 • Opzetten, uitvoeren en begeleiden van educatieve projecten;
 • Contacten leggen en onderhouden met diverse publieksgroepen;
 • Een divers en enthousiast team kunnen aansturen, inclusief het begeleiden en werven van stagiaires;
 • Managementskills (als onderdeel van het MT, meedenken in beleid en strategieën);
 • Begrotingen maken en budgetten beheren.

WAT VRAGEN WIJ?

 • Werk –en denkniveau op minimaal hbo-niveau;
 • Je hebt minimaal 4 jaar relevante werkervaring in een soort gelijke functie;
 • Je bent communicatief sterk en kunt snel schakelen tussen verschillende werkzaamheden;
 • Je hebt kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Je bent een initiatiefnemer en kan goed in teamverband werken;
 • Je bent woonachtig in Groningen of hebt de intentie om in de buurt te komen wonen.

WAT BIEDEN WIJ?

 • Een parttime dienstverband van 32 – 40 uur;
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform schaal 8 CAO Theater en Dans, tussen € 3.044 en € 4.501 bruto afhankelijk van werkervaring en opleiding;
 • 27 vakantiedagen en 12 ATV bij een fulltime dienstverband (40 uur);
 • Pensioenregeling bij PFZW;
 • Mogelijkheden om je verder te ontwikkelen, afgestemd op jouw wensen;
 • Een diverse club aan leuke en betrokken collega’s met verschillende culturen en achtergronden;
 • Een werkplek in één van de mooiste theatergebouwen van Groningen en vol mogelijkheden om hybride te werken voor een goede werk-privé balans;
 • Op vrijdagmiddag sluiten we de week af met Gronings Cultureel Erfgoed: de Eierbal;
 • En als bonus kun je al onze voorstellingen zien en ben je van harte uitgenodigd voor minimaal zes premières per jaar.

Onze thuisbasis is Groningen. De kernwaarden van onze stad zijn vrijheid, lef en eigenzinnigheid. Als interdisciplinair gezelschap worden we gevoed door de identiteit van de stad. Gesteund door ons trouwe thuispubliek, verder werken aan ambitieus, belangwekkend en avontuurlijk theater om dat vervolgens vol trots aan de rest van het land en daarbuiten te tonen.

Deze beweging is niet meer te stoppen. En jij kunt hier deelgenoot van zijn!

GEINTERESSEERD?

Enthousiast na het lezen van de vacature en je herkent jezelf in het profiel? Je kunt je motivatie en CV mailen naar willeke@nite.nl. Stuur gerust een mail wanneer je vragen hebt over de procedure of onze organisatie.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn?

Nooit meer iets missen
Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.