NITE's nieuwe dramaturg: FRIEDERIKE SCHUBERT - NiteNITE
Sluit
Sluit

NITE’s nieuwe dramaturg: FRIEDERIKE SCHUBERT

We verwelkomen Friederike als de nieuwe gezelschapsdramaturg bij Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni, als opvolger van Robbert van Heuven.

Friederike Schubert is gestart als Gezelschapsdramaturg bij de gezelschappen Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni, waarin ze Robbert van Heuven opvolgt. In 2021 ontmoette zij NITE’s directeur Guy Weizman voor het eerst in Hannover waar zij samen werkten aan de theaterfilm 3 poems en de interdisciplinaire voorstellingen Freedom en Bitch, I am a Goddess.

Schubert is als dramaturg betrokken bij de aankomende NITEvoorstelling Yara’s Wedding in coproductie met Schauspiel Hannover die op 24 februari in Duitsland en 4 maart in haar nieuwe thuishaven Groningen in première gaat.

“In my work as a dramaturge I find it essential to tackle the burning issues of our time on stage and off. I strongly believe that we have to create a community to face issues like sexism, racism and homohostility and make art that talks fearlessly and sustainably about these topics.” – Friederike Schubert.

Wij zijn ontzettend blij om het werk met Friederike voort te zetten en zijn benieuwd naar wat de komende jaren in petto heeft!

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn?

Nooit meer iets missen
Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.