Veerle van Overloop - NiteNITE
Sluit
Sluit

Veerle van Overloop

Actrice

Veerle van Overloop (1969, België) studeerde in 1994 af aan de Theaterschool Arnhem. Sindsdien werkte ze als actrice bij verschillende theater- en productiegezelschappen zoals Ro Theater, Theater van het Oosten, ‘t Barre Land, Frascati, Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni.

Van Overloop was tussen 2001 en 2009 ensemblelid van het theatergezelschap Noord Nederlands Toneel (NNT) in Groningen onder de artistieke leiding van Koos Terpstra. In diezelfde periode ontmoette ze Guy Weizman en Roni Haver van Club Guy & Roni. Vanaf 2009 werkte Van Overloop samen met hun dansgezelschap voor verschillende producties, zowel als dramaturg als als performer.

Van Overloop maakte haar regiedebuut met The Jungle is our House (2016), een productie van Club Guy & Roni. Een jaar later richtte ze haar eigen productiestructuur ShELFISH op. In augustus 2018 ging haar tweede project One Million People and Me in première op Noorderzon Performing Arts Festival Groningen. In 2019 maakte ze de documentaire performance What Lies Beneath. In datzelfde jaar startte ze ook met een uitgebreid veldonderzoek in de jeugdzorg ter voorbereiding van haar nieuwste productie Life & Times, die in 2021 in première gaat.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn?

Nooit meer iets missen
Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.