12 november: Slavernij in Groningen - NiteNITE
Sluit
Sluit

12 november: Slavernij in Groningen

Tijdens de NNT-context avond Slavernij in Groningen kijken castleden van DEAR WINNIE samen met universitair docent geschiedenis dr. Barbara Henkes (RuG) naar lokale, zichtbare sporen van het slavernijverleden en de relatie Groningen – Zuid-Afrika.

De context van Dear Winnie,

In de allereerste NNT Context verdiepen we ons in de context van Dear Winnie. Om de strijd van Winnie Mandela en de hedendaagse strijd tegen racisme beter te begrijpen, brengen we de ‘ver-van-je-bed-show’ dichterbij. Samen met universitair docent geschiedenis dr. Barbara Henkes (RuG) en castleden van Dear Winnie kijken we naar lokale, zichtbare sporen van het slavernijverleden en onderzoeken we de relatie Groningen – Zuid-Afrika.

Gedurende de avond zal er veel ruimte zijn voor vragen. De gids ‘Sporen van het slavernijverleden in Groningen’ kan tijdens dit event rechtstreeks van Uitgeverij Passage worden gekocht.

Tickets

Opbrengsten van de ticketverkoop gaan naar Barbara Henkes’ nieuwe boek over sporen van het slavernijverleden in Friesland.

Kosten: 2,50
Kaarten
Let op: deze avond vindt plaats in de foyer van Bloemstraat 38 en daarom is er een beperkte capaciteit.

Datum: 12 november 2019

Programma
Deuren open: 19:30
Start programma 20:00
Eind programma: 22:00

De bar is gedurende de avond open.

DUTCH SPOKEN
Please note: although the performance ‘Dear Winnie,’ is language no problem, this context event is not.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn?

Nooit meer iets missen
Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.