We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Sluit
Sluit

Verbeter de wereld: begin! Maar weet jij waar? En hoe? En misschien nog wel het belangrijkste: heb jij de moed om te blijven geloven dat het beter kan?

De hoofdpersoon van Anton Tsjechovs toneelstuk OOM WANJA heeft zich jarenlang uit de naad gewerkt voor zijn zwager, een arrogante hoogleraar. Lang verhaal kort: de professor blijkt een mislukkeling en zijn projecten niet bestaand. Wanja’s wereld spat als een zeepbel uit elkaar. En dus komt hij in opstand..

#KOMTGOED
Tsjechov staat bekend als schrijver van personages die bang zijn te handelen, waardoor de wereld hen inhaalt. Allemaal zouden ze een ander leven willen, maar ze komen er niet aan toe dat te realiseren. Tsjechovs individuele en persoonlijke drama’s zijn anno nu een maatschappelijk drama geworden: we weten allang dat we ons leven ingrijpend moeten veranderen willen we de aarde en de samenleving leefbaar houden voor en met elkaar. Maar hoe komt het dan toch dat we vaak pas gaan handelen als het eigenlijk al te laat is?

Verandering is lang niet altijd onmiddellijk en ongecompliceerd, maar in de ruimte daartussen moeten we geloven dat het mogelijk is, als we maar echt durven te kijken en te handelen, hoe klein ook. Want daar, in die tussenruimte, ligt de sleutel tot beter. #komtgoed

“Wie niet echt leeft moet met illusies leven, dat is altijd nog beter dan niets”

Agenda

nov
za 21 nov 20:00
Agenda

Oom Wanja

Stadsschouwburg Utrecht

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.