Club Invites: Cecilia Moisio - NiteNITE
Sluit
Sluit

Club Guy & Roni vraagt dansmakers met wie het zich verwant voelt nieuw werk te maken. In deze derde editie: de Finse choreograaf en theatermaker Cecilia Moisio.

Cecilia Moisio wordt gezien als één van de meest eclectische makers van ons land. Voor haar werk ontving ze de Prijs van de Nederlandse dansdagen – Jong Publiek. Tijdens haar danscarrière werd zij twee keer genomineerd voor dansprijs ‘De Zwaan’. Moisio werkte al verschillende keren met Club Guy & Roni; en maakt expressieve voorstellingen over belangrijke maatschappelijke issues. Haar voorstelling “V”, in samenwerking met Poetic Disasters Club (Club Guy & Roni’s junior company), was een absolute festivalhit op De Parade.

V is wild en brutaal (…) een hypnotiserende trip waarin de spelers allerlei facetten van de vagina blootleggen. (…) Hun energie is aanstekelijk, de choreografieën super strak. Dit moet een van de meest verrassende Parade-voorstellingen van de afgelopen jaren zijn.” – NRC over ‘V’

Cecilia Moisio en ADI(C)SCO schrijver Aska Hayakawa.

Moisio is gefascineerd door de onbewuste gedragspatronen. Patronen die voortkomen uit maatschappelijke verwachtingen en de sociale normen die ons worden opgelegd. Als zelfbenoemd ‘psychologisch activist’ is ze altijd op zoek naar wat er achter onze motieven, emoties en gedrag schuilt en wil ze haar publiek confronteren met onuitgesproken taboes. Met haar performances legt ze zorgvuldig opgebouwde façades bloot. Moisio doet dat in een uitgesproken interdisciplinaire vorm die ergens tussen theater, dans en performancekunst ligt. Haar voorstelling zijn dynamisch, vol rauwe emoties, humor en een zuivere, beheerste choreografie.

“Ik herken een bepaalde mateloosheid in mijn werk. Daarin zoek ik ook de extremiteiten en de grenzen op” – Cecilia Moisio

Club Guy & Roni sprak met Cecilia over het maakproces van haar nieuwste voorstelling ADI(C)SCO.

Interview Cecilia moisio

Rehearsals ADI(C)SCO, feb. 2024 | Diederik Winchester

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn?

Nooit meer iets missen
Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.