We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Sluit
Sluit

Wij zijn het Noord Nederlands Toneel, één van de vier grote, door het Rijk gesubsidieerde toneelgezelschappen. Onze nieuwe voorstelling in samenwerking met o.a Club Guy & Roni heet Brave New World 2.0. Lees hieronder meer over ons, en Brave New World 2.0.

Voorstelling van het Noord Nederlands Toneel toeren door heel Nederland en Vlaanderen. Naast de opdracht om voorstellingen te maken die naar de grote zalen van het land kunnen reizen heeft het Noord Nederlands Toneel ook een regiofunctie. Het Noord Nederlands Toneel werkt samen met lokale theatermakers om de verhalen uit de regio op het toneel te vertellen. Afgelopen jaar was dat onder andere de voorstelling GAS, een coproductie met Toneelgroep Jan Vos. Ook heeft het Noord Nederlands Toneel een langdurige relatie met Marcel Hensema. In de zomer van 2019 spelen we samen met Toneelgroep ECHO De Poolse Bruid.

Afgelopen zomer regisseerde Guy Weizman nog Conference of the Birds, in de Groene Ster in Leeuwarden. Deze locatievoorstelling met onder andere Sytze Pruiksma en Eric Vloeimans, trok duizenden bezoekers.

 

Voor de nieuwste voorstelling, Brave New World 2.0 wordt ook samengewerkt met het talenten uit het Noorden. Het Groningse kunstenaarscollectief Werc maakt lichtinstallaties voor de Science Fiction voorstelling. Je kent ze misschien van het indrukwekkende PIXI project in Drenthe.

 

Over Brave New World 2.0

““De prikkelende inhoud, gecombineerd met het topensemble, maakt Brave new world 2.0 tot één van de meest intrigerende voorstellingen van dit theaterseizoen.” ⭐⭐⭐⭐⭐
(NRC Handelsblad)

Na veel mooie reacties van het publiek, lovende recensies voor de voorstellingen Carrousel en Salam, én het winnen van de regieprijs 2018, verheugen theaterliefhebbers zich op de volgende regie van Guy Weizman. Zowel qua vorm als inhoud zijn Weizmans voorstellingen urgent, vermakelijk en inspirerend.

Brave New World 2.0 onderzoekt de toekomst van de mens. De verdeelde maatschappij die Aldous Huxley in 1932 in zijn roman Brave New World schetste was bedoeld als schrikbeeld, maar doet voor de lezer van nu al herkenbaar aan. Artificial intelligence, robots en hyperintelligente algoritmes scheppen kansen maar dwingen ook tot de vraag: wordt de wereld door technologische ontwikkelingen een betere plek, of vergroten deze ontwikkelingen voornamelijk de al bestaande ongelijkheid tussen de haves en de have-nots?

Deze spectaculaire voorstelling met theater, dans en (live) muziek speelt onder andere in Groningen, Assen, Heerenveen, Leeuwarden, Meppel en Drachten.

Agenda

mei
za 18 mei 20:15
Agenda
vr 17 mei 20:15
Agenda
Event
do 16 mei 20:15
Agenda
Event
wo 15 mei 20:00
Agenda
Event
do 9 mei 20:30
Agenda
Event
wo 8 mei 20:30
Agenda
Event
vr 3 mei 20:15
Agenda
Event
apr
wo 24 apr 20:15
Agenda
Event
wo 10 apr 20:00
Agenda
Event
mrt
za 23 mrt 20:15
Agenda
Event
vr 22 mrt 20:15
Agenda
Event
do 21 mrt 20:15
Agenda
Event
za 9 mrt 20:15
Agenda
Event
vr 8 mrt 20:15
Agenda

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.