NITE at school: FREEDOM - NiteNITE
Sluit
Sluit

In 2021-22 maakte Club Guy & Roni de in-your-face voorstelling FREEDOM, over de waarde van vrijheid en wie die prijs betaalt.

Mohamedou Ould Slahi heeft 14 jaar ten onrechte vastgezeten in Guantánamo Bay. In samenwerking met De Balie en Club Guy & Roni gaat hij met studenten van vijftien verschillende MBO scholen in Nederland in gesprek over vrijheid en vergeving.

Vertrekpunt voor de dansvoorstelling FREEDOM is het verhaal van Mohamedou. Hij zat 14 jaar vast in Guantanamo Bay, waar hij werd ondervraagd en gemarteld, zonder ooit te zijn aangeklaagd. Hij beschreef zijn verhaal in zijn boek The Guantanamo Diary dat onlangs werd verfilmd als het Golden Globe-winnende The Mauritanian. Ould Slahi pleit als schrijver voor een wereld waarin vrijheid een aangeboren recht is en vergeving een kernwaarde.

Wat hij het liefst doet? Met jongeren in gesprek gaan om hen te inspireren hun vrijheid op de beste manier te benutten. Daarom slaan De Balie, Club Guy & Roni en Mohamedou de handen ineen. We brengen FREEDOM naar MBO-scholen door het hele land en gaan met de studenten en Mohamedou in gesprek over vrijheid en vergeving.

“Today I decide to forgive you. Not because you apologised, or because you acknowledged the pain that you caused me, but because my soul deserves peace.”

Nationaal Gesprek over Vrijheid

FREEDOM at SCHOOL is een samenwerking tussen Club Guy & Roni, de Balie en Mohamedou Ould Slahi en is onderdeel van het Nationaal Gesprek over Vrijheid (NGOV); een gesprek tussen studenten van het middelbaar beroepsonderwijs en bestuurlijk Nederland over burgerschap en democratie. In wat voor maatschappij willen we leven en hoe werken we hier samen naartoe?

Human Odyssey

Freedom was, na Happiness, Phobia en LOVE, een Club Guy & Roni-dansvoorstelling over fundamentele emoties en waarden.

“Zo wordt Freedom daadwerkelijk de in-your-face-voorstelling die ons van tevoren beloofd was. Hard en meedogenloos. Geen lofzang op vrijheid, juist niet. Veel eerder wat het betekent om die te verliezen.” Theaterkrant

 

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn?

Nooit meer iets missen
Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.